20.04.17

Foredrag om digital dannelse og sprog af Camilla Mehlsen, forfatter bag ’Teknologiens testpiloter’

 

I år havde AVU-medier fornøjelsen at kunne præsentere medie- og uddannelsesrådgiver Camilla Mehlsen som foredragsholder ved Skolemessen i Aarhus. Mehlsen har i mange år beskæftiget sig med medieudviklingen, og sidste år udgav hun den anmelderroste forskningsbaserede debatbog ’Teknologiens testpiloter’.


De digitale indfødte er en myte

De digitale indfødte er betegnelsen for den generation af børn og unge, der er vokset op med de digitale medier som en naturlig del af deres hverdag og ikke mindst sociale liv. Men blot fordi man er født ind i et højt digitaliseret samfund, er det så ensbetydende med at forstå, hvordan man begår sig reflekteret i det? Det er det ikke ifølge Mehlsen og de resultater, som hun kløgtig og underholdende fremlægger i sin seneste bog.

Lær’ børn og unge digitale kompetencer
Under foredraget på Skolemessen gav Mehlsen sine bud på, hvordan man bedst muligt kan ruste børn og unge til den digitale fremtid. Her kom hun også ind på, hvordan man, som lærer, kan inddrage de digitale medier i undervisningen og dermed hjælpe eleverne på vej til at blive mere bevidste om deres brug af medier. Mehlsen havde især fokus på sprogfag, som er godt egnet til analytisk arbejde og tematikker som social og etisk bevidsthed.

Få inspiration med Mehlsens fem bud
Få inspiration til, hvordan du kan inddrage digital dannelse i undervisningen i artiklen ’Sæt digital dannelse på skoleskemaet’, hvor Mehlsen gennemgår fem konkrete bud på dette. Du kan også læse mere om forfatteren og bogen ’Teknologiens testpiloter’
her.

Skolemessen fandt sted d. 26.-27. april 2017 i Scandinavian Congress Center Aarhus.
Hvis du er interesseret i at vide mere om messen, så kan læse videre
her.