20.04.18

Digital dannelse – men analoge kompetencer

 

AVU-medier tog igen del i Skolemessen, og i år havde vi fået Ph.d. Hans-Christian Christiansen til at holde oplægget ’Digital dannelse – men analoge kompetencer’. Hans-Christian Christiansen står bag flere lærebøger heriblandt ’Grafiske romaner’. Senest har han ageret medredaktør på ’Sociale medier’ (2017), der bl.a. kommer ind på hvilke kompetencer, der er vigtige, når sociale medier anvendes i forbindelse med videnstilegnelse, debat og sociale fællesskaber.

Digital dannelse – men analoge kompetencer

Med udgangspunkt i debatten om digital dannelse, satte Hans-Christian Christiansen fokus på hvilke kompetencer, der kræves for kunne beherske digitale medier på en kritisk og konstruktiv måde – i skolen og i hverdagen. Christiansen kom også ind på, hvorfor det analoge stadig har værdi og hvorfor det i øget grad efterspørges i en digital verden.

Derudover indeholdte oplægget en masse gode undervisningstips og -tricks til, hvordan du kan anvende film, tv og analoge arbejdsformer til at udvikle kompetencer, som kan bidrage til elevernes digitale dannelse.

Fik du ikke hørt oplægget? Så læs bare videre

Hvis du gerne vil høre mere om tankerne og forskningen bag oplægget, så kan du læse meget mere om det på Hans-Christian Christiansens LinkedIn, her.